Brownie-mustikkakakku
Brownie-mustikkakakku on yhtä aikaa sekä kaunis että herkullinen. Tällä kakulla kruunaat juhlapöydän!
Reseptistä valmistuu 12 palaa
Ainekset
Brownie-pohja:
- 150 g tummaa suklaata
- 100 g pehmeää Arla Ingman Meijerivoita
- 2 1⁄2 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 2 rkl kaakaota
- 1 tl vaniljasokeria
- 2 1⁄2 dl vehnäjauhoja
Mustikkamousse
- 6 liivatelehteä
- 250 g mustikoita
- 3 kananmunan keltuaista
- 1 dl tomusokeria
- 2 dl Arla Keittiö kermaviiliä
- 3 dl Arla Ingman vispikermaa
Ohjeet
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen palanen ja laita se läpimitaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Irrota kakku varovasti muotista ja koristele mustikoilla ja mahdollisesti sokerimassasta tehdyllä ruusulla.
Mustikkakakku ja sitruunamarenki
Herkullinen mustikkakakku ja rapea sitruunamarenki – jälkiruoka, jolle ei voi sanoa ei.
Reseptistä valmistuu 10 palaa
Ainekset
- 100 g Arla Ingman Meijerivoita
- 2 dl kidesokeria
- 2 kananmunan keltuaista
- 2 kananmunaa
- 2 1⁄2 dl siivilöityjä spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 1⁄2 dl puoliksi sulatettuja mustikoita
- 1 sitruunan mehu
Marenki
- 2 kananmunan valkuaista
- 1 dl kidesokeria
- 1 sitruunan raastettu kuori
- 3 dl Arla Ingman kuohukermaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti