Omena ohjeita

Hedelmäinen murupaistos

Hedelmäinen murupaistos
8–10 annosta

Ainekset

150 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Luomuruokosokeria
3 rkl Dansukker Cane Syrup -ruokosokerisiirappia
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
100 g hasselpähkinärouhetta
500 g omenoita tai päärynöitä kuorittuna ja viipaloituna
rasvaa vuoan voiteluun


Sulata rasva kattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita muut ainekset joukkoon. Pane hedelmäviipaleet voideltuun vuokaan (ø 24–26 cm). Levitä muruseos päälle. Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Tarjoa haaleana kermavaahdon tai ranskankerman kera.




Luumu-omenapiirakka

Syksyn ykkösherkku - omenapiirakka - saa uutta makua luumuista ja pähkinöistä!
Annoslukumäärä
4 annosta

Ainekset

Pohja

  • 2 12 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl sokeria
  • 12 tl leivinjauhetta
  • 100 g Arla Ingman Meijerivoita

Täyte

  • 2 omenaa
  • 12 dl saksanpähkinöitä
  • 10 siemenetöntä luumua
  • 2 kananmunaa
  • 34 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 12 dl Arla Ingman kuohukermaa

Tarjoiluun

  • vaniljajäätelöä

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, sokeri ja leivinjauhe keskenään. Sulata voi ja sekoita se nopeasti taikinaan. Painele taikina pitkänmalliseen uunivuokaan (tai halkaisijaltaan 23 cm pyöreään piirakkavuokaan). Kuori ja paloittele omenat lohkoiksi. Paloittele myös saksanpähkinät ja luumut pienemmiksi paloiksi.
Vatkaa keskenään munat, sokeri, kaneli ja kerma. Kaada täyte tasaisesti taikinapohjan päälle. Ripottele päälle hedelmät ja pähkinät. Paista piirakkaa uunin alaosassa 40-50 minuuttia. Tarjoile jäätelön kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti