Mustikka unelmia







Brownie-mustikkakakku

Brownie-mustikkakakku on yhtä aikaa sekä kaunis että herkullinen. Tällä kakulla kruunaat juhlapöydän!
Reseptistä valmistuu 12 palaa

Ainekset

Brownie-pohja:

  • 150 g tummaa suklaata
  • 100 g pehmeää Arla Ingman Meijerivoita
  • 2 12 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 rkl kaakaota
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 12 dl vehnäjauhoja

Mustikkamousse

  • 6 liivatelehteä
  • 250 g mustikoita
  • 3 kananmunan keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 2 dl Arla Keittiö kermaviiliä
  • 3 dl Arla Ingman vispikermaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperista ympyrän muotoinen palanen ja laita se läpimitaltaan n. 24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Sekoita keskenään voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää mukaan sula suklaa. Sekoita seuraavaksi keskenään siivilöity kaakao, vaniljasokeri ja jauhot ja yhdistä jauhoseos taikinaan. Kaada taikina irtopohjavuokaan ja paista uunin alaosassa noin 25 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Sekoita mustikat hienoksi soseeksi esim. tehosekoittimessa. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri hienoksi vaahdoksi ja lisää seokseen mustikat. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita seos muna-sokeri-mustikkavaahtoon. Sekoita joukkoon kermaviili. Vaahdota lopuksi kerma ja sekoita taikinaan. Kaada seos jäähtyneen brownie-pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 5 tuntia. Irrota kakku varovasti muotista ja koristele mustikoilla ja mahdollisesti sokerimassasta tehdyllä ruusulla.






Mustikkakakku ja sitruunamarenki

Herkullinen mustikkakakku ja rapea sitruunamarenki – jälkiruoka, jolle ei voi sanoa ei.
Reseptistä valmistuu 10 palaa

Ainekset

  • 100 g Arla Ingman Meijerivoita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 kananmunaa
  • 2 12 dl siivilöityjä spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 12 dl puoliksi sulatettuja mustikoita
  • 1 sitruunan mehu

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 3 dl Arla Ingman kuohukermaa

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon munankeltuaiset ja munat, yksi kerrallaan. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja mustikat. Sekoita jauhoseos ja sitruunamehu taikinaan. Levitä taikina voideltuun kakkupohjaan, jossa on irrotettava vanne. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon sokeri. Sekoita sitruunan kuori mukaan varovaisesti. Levitä marenki taikinan päälle. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan. Anna kakun jäähtyä. Siivilöi tomusokeri kakun päälle ja koristele tuoreilla mustikoilla. Tarjoile kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti